Institutul Apicol Miere Rapita x 750 g
Descriere:
Mierea este o sursa naturala de carbohidrati direct si complet asimilabili, scutind organismul de efort in actul digestiei, ce sustine necesitatile energetice ale organismului, conferind rezistenta la oboseala, dar si un randament mental mai bun.
Pe langa zaharuri, se regasesc si elemente nutritive (minerale, vitamine, aminoacizi liberi si enzime) necesare functionarii optime a organismului uman.
Prezenta vitaminelor (B1, B2, B6, vitamina P, vitamina H, vitamina C, acidul pantotenic, provitaminele A si vitamina K), mineralelor (calciul, magneziu, potasiu etc.) si antioxidantilor in miere o recomanda in cazurile de astenie, in starile de convalescenta si in sustinerea imunitatii.
Consumul de miere se recomanda oricarei categorii de varsta:
- in cazul copiiilor favorizeaza absorbtia calciului in oase in perioada de crestere si dezvoltare, impiedicand aparitia tulburarilor de crestere;
- in cazul varstnicilor reduce riscul aparitiei fracturilor, contribuind la mentinerea sanatatii sistemului osos si la o recuperare mai rapida post-fracturi;
- adultului activ ii asigura echilibrul optim de vitamine, minerale si carbohidrati necesar in perioadele de surmenaj si efort fizic si intelectual intens.
Mierea de rapita cristalizeaza foarte repede si are o textura fina si cremoasa, fiind usor tartinabila, iar gustul sau este deosebit, fiind mai putin dulce comparativ cu al celorlalte tipuri de miere.
Datorita continutului bogat in glucoza,magneziu si potasiu, mierea de rapita poate fi consumata in perioadele de efort fizic si intelectual intens, furnizand nutrienti valorosi la nivel muscular si nervos.
Informatii nutritionale/100 g:
- Valoare energetica: 1254 KJ/300kcal
- Grasimi: 0
- Glucide: 74,5
Atentionari:/Precautii:
- cristalizarea mierii este un proces natural si o garantie a calitatii
Forma de prezentare: 750 g